100.000 bezoekers bij Vestingdagen in Hellevoetsluis

18 augustus 2015 | Categorie: Nieuws
Met een vlootschouw, een brandweerplein, tweehonderd kraampjes die als een lint door heel de vesting verspreid waren, trok Hellevoetsluis volgens de organisatie van de Vestingdagen afgelopen weekend 100.000 bezoekers. “Dat was ons streven. We zijn er erg blij mee”, vertelt Erik van Son trots.

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Door de hele vesting waren tal van activiteiten. “Van ’s middags tot ’s avonds was er voor iedereen wat te beleven in de vesting”, aldus Van Son.

Stoom en vuurwerk
Wel viel bezoekers, die jaarlijks bij de Vestingdagen aanwezig zijn, op dat er steeds minder stoommachines aanwezig zijn. “Het is geen stoomweekend meer dat op het Land van Paling plaatsvindt, maar het is nu een evenement door heel de vesting dat draait om meer dingen dan alleen stoom”, verklaart de organisator die het niet meer wil vergelijken met vroeger.

Wat wel net als toen was, was de vlootschouw en het vuurwerk. Aan de vlootschouw deden 27 verlichte boten mee. Zichtbaar genoot het publiek van de parade van 1,5 km. “Mensen begonnen te klappen bij boten die ze mooi vonden. Dat was echt geweldig om te zien”, blikt Van Son terug. “En vuurwerk doet het altijd goed. Er stonden op dat moment 10.000 mensen langs de kant te kijken.”

Dansen en drinken
’s Avonds was het vooral dansen en drinken in de vesting. “De Kerkstraat was het hele weekend goed gevuld. Verder hadden we ook een familieplein aan de Oostzanddijk en een feesttent op het Land van Paling die druk bezocht werden”, laat de organisator weten. “De sfeer was goed en er waren bijna geen incidenten.”

In de feesttent draaide onder meer 538-dj Jeroen Nieuwehuize. Spanning was er toen leden van motorclub No Surrender met portofoons rondliepen in de vesting. “We hebben goed contact met de politie gehad en waren dan ook niet bang dat er wat zou gebeuren. Zij hebben ook recht om te feesten en er is dan ook niets gebeurd.”

Mooi geweest
Organisator Dutch Event Management laat verder weten dat zij het evenement voor het laatst hebben gehouden. “Na tien jaar is het mooi geweest”, legt Erik van Son uit. “Het is tijd voor nieuwe invloeden van een andere organisatie.” De gemeente is volgens de huidige organisator al in contact met een nieuwe groep.

“Wij hebben het proberen op te vangen toen de vorige organisatie stopte met de Vestingdagen. Na wat moeilijke jaren is dat denk ik nu gelukt.”

Bron: Hellevoetse Post/Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.