Adembenemend filmpje van Hellevoetsluis

4 augustus 2015 | Categorie: Video

Gewapend met een drone heeft Tim Tygran de schoonheid van Hellevoetsluis vastgelegd. “Ik ben een freerunner en sta dus regelmatig op daken en klim in masten. Als je dan naar Hellevoet kijkt besef je hoe mooi we eigenlijk leven. Dat wilde ik met iedereen delen.”

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Een aantal maanden was hij bezig met het project ‘Above Hellevoetsluis’. “Ik ben vroeg op gaan staan, ben een keer midden in de nacht gaan filmen en het monteren kost natuurlijk ook veel tijd. Er zitten heel veel uren in, maar het is gewoon leuk om te doen. Het is wel een kleine verslaving”, biecht hij op.

Ravense Hoek
In de video is alles van Hellevoetsluis te zien vanuit de lucht. “Toen ik over de Ravense Hoek vloog, zag ik pas hoe mooi de huizen zijn neergezet in rijtjes. Het is echt bizar.” Tim was dan ook regelmatig verbaasd tijdens het vliegen over hoe de vestingstad er uitziet vanuit de lucht. “Ik wist dat Hellevoetsluis mooi was, maar zonder drone had ik nooit beseft dat het hier zo mooi is.”

Veel mensen zijn dat met hem eens, want inmiddels is de bijna zes minuut durende video al duizenden keren bekeken en krijgt hij lovende reacties. “Wat wonen we toch mooi zeg. Prachtig filmpje van een prachtige plaats”, laat Chantal Otterspeer op Youtube weten. Ook mensen van buiten Hellevoetsluis zijn te spreken over de beelden. Jessica Simons: “Wauw… wat onwijs mooi zeg!!! Nou heb ik nog meer heimwee….”

Toch is de video niet geheel zonder risico gemaakt. “Er zitten strenge regels aan het vliegen met een drone, maar ik heb daar wel rekening mee gehouden”, aldus de maker. “Ik verwacht weinig problemen met eventuele boetes. Iemand van de gemeente heeft me zelfs complimenten gegeven.”

Kooistee
De ambassadeur van Hellevoetsluis heeft niet voor het eerst beelden vanuit de lucht van de stad gemaakt. Eerder plaatste hij een freerun video met daarin beelden van op het dak van de Struytse Hoeck en in een mast in de Kooistee. Ook dat filmpje bleek een succes, want de freerunner was daardoor te zien en te horen bij verschillende landelijke media zoals Life4You op RTL4. “Hellevoetsluis is mijn stad. Ik ben trots op het feit dat ik hier woon.”

Nu hij de video heeft gemaakt van Hellevoetsluis smaakt het naar meer. “Ik weet nog niet of ik het ook ga maken van de andere gemeenten op Voorne-Putten, maar die kans zit er zeker in.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

3 reactiesReageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.