Al meer dan 1.600 kilo aan doppen om hulphond te kopen

31 maart 2016 | Categorie: Nieuws

Het kan je niet ontgaan zijn. De Hellevoetse Danielle den Hartigh-Ferber is doppen aan het verzamelen om voor haar spastische vriendin Iris een hulphond te kopen. De doppen levert ze in voor geld. Ze is bijna twee maanden bezig en heeft nu al meer dan 1600 kilo aan doppen verzameld.

Door Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Danielle heeft haar doel nog niet bereikt. “We hebben 18.000 euro nodig, dat zijn 27,2 miljoen doppen”, vertelt ze. Haar vriendin woont op zichzelf, maar heeft ook 24-uurszorg. “Ze kan niet zelf douchen, naar de wc toe, in bed gaan liggen of zelf eten maken”, legt Danielle uit. “Ze kan zelfs niet alleen boodschappen doen, daarvoor heeft ze hulp nodig.”

Toen Iris te horen kreeg dat de verzekering de hond niet zou vergoeden, was Danielle vast besloten om het geld bij elkaar te sparen. “De hond wordt niet vergoed, omdat het geld moet schelen als ze de viervoeter heeft. Alleen kan Iris met hond nog steeds niet zelf het bed in of douchen. Dus die 24 uurshulp blijft ze nodig houden.”

Inmiddels spaart bijna heel Hellevoetsluis dopjes. “Het is overweldigend. Iris is heel erg onder de indruk van alle mensen die haar helpen”, vertelt haar vriendin trots. “Dit hadden we nooit verwacht. Mensen in Friesland en Limburg sprokkelen zelfs doppen bij elkaar.” Op de Facebookpagina ‘Drop je dop voor Iris’ verschijnen om het uur nieuwe berichten van spaarders.

Heel veel energie

“Eerst checkte ik heel de dag de Facebookpagina, maar dat gaat gewoon niet meer”, aldus Danielle. “Nu kijk ik alleen nog ’s avonds op de pagina. Ik moet ook gewoon werken en heb ook nog een gezin.” Veel vrije tijd heeft ze door de actie niet meer, maar toch probeert ze af en toe haar rust te pakken. “Ik krijg heel veel energie van iedereen die bezig is met deze actie.”

Ook flessen

Behalve doppen verzamelen, wordt er ook gedoneerd. Inmiddels hebben ze zonder de doppen al 35 procent van hun streefbedrag binnengehaald. “Ons doel was om rond het eind van het jaar de hond te kunnen kopen. Ik denk alleen dat we dat eerder gaan redden.”

Behalve doppen, mogen ook plastic flessen ingeleverd worden. “Op de verpakking moet dan wel het recycle tekentje, een twee, een vijf, PP of PE staan.” Er zijn verschillende plekken op Voorne-Putten en omstreken waar het ingezameld wordt. Wil je weten waar? Kijk dan op de Facebookpagina ‘Drop je dop voor Iris’.

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.