Bauke Mollema wint Wielerronde van Oostvoorne

7 augustus 2015 | Categorie: Video

De Profronde van Oostvoorne is niet meer weg te denken uit de regio. Afgelopen donderdag trok het wielerevenement volgens de organisatie tussen de vijftien a twintigduizend bezoekers. Favoriet van het publiek Bauke Mollema maakte de hoge verwachtingen waar.

Kevin Spanjersberg

OOSTVOORNE – “Het weer zit mee, we hebben geweldige renners en er is meer te doen dan alleen naar het wielrennen kijken”, vertelt voorzitter Bob Braber die trots was op de komst van Mollema.

Tour de France
De wielrenner van, onlangs nog 7e in de Tour de France had er van tevoren al zin in: “Het is mijn eerste keer hier en ik hoop meteen te winnen. Mijn benen zijn goed en ben prima uit de Tour gekomen”, laat de wielrenner weten. En ook in Oostvoorne ging het lekker. De topfavoriet wist de Profronde Oostvoorne meteen bij zijn debuut op zijn naam te schrijven.

Een kleine fan van Mollema, Wessel (6), kon zijn geluk ook niet op. “Ik heb een handtekening van hem gehad en mocht met hem op de foto”, laat hij met een brede glimlach weten. “Ik ga het in mijn kamer ophangen!”

Marianne Vos
De favoriet bij de vrouwen deed dit jaar niet mee vanwege een blessure. Marianne Vos deed zeven keer mee en won alle keren in Oostvoorne. Dit jaar zag ze hoe Chantal Blaak haar titel afpakte. “Het is dubbel. Aan de ene kant is het leuk om erbij te zijn en van de sfeer te kunnen genieten, maar aan de andere kant doet het wel pijn om uit de competitie te zijn en niet mee te doen”, vertelt Vos, die er toch bij is.

De burgemeester van Westvoorne, Peter de Jong genoot, want hij is zelf wielerfanaat. “Ik vind dit geweldig. Ik mag zelf ook een rondje fietsen, omdat ik met een groep de Mont Ventoux heb opgefietst om geld op te halen om ALS te bestrijden”, laat De Jong weten. Na het ere rondje gaf hij in zijn wielrenoutfit samen met Marianne Vos het startschot van de Profronde.

Bron: Hellevoetse Post / Brielse Courant, 0181tv 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.