Biografie

Kevin Spanjersberg

kevinsp-web-foto


Kevin Spanjersberg (11 februari 1993) is actief als freelance journalist. 
Van kleins af aan wil hij al journalist worden. Zo schreef hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste artikel voor zijn eigen Hyves en vroeg hij journalisten om tips.

Na die tips is hij zich verder gaan ontwikkelen en zocht hij contact met verschillende bekende Nederlanders. Zo interviewde hij onder andere: prinses Irene, Ruud Hendriks, Humberto Tan, Jörgen Raymann, Alberto Stegeman, Rita Verdonk, Geert Wilders en ga zo maar door.

Lokale omroep
De interviews nam hij op en schreef ze later uit voor zijn eigen website. Ook waren de interviews te horen bij Radio Voorne, de lokale omroep van Voorne-Putten, waar hij sinds 2009 actief is. Sinds 2010 is Kevin ook tv-verslaggever voor de lokale tv-zender 0181tv en begin 2014 is hij benoemd tot tv-coördinator van diezelfde lokale omroep. Hiermee is hij na een jaar gestopt vanwege het feit dat hij het daarvoor te druk kreeg.

Opleiding
In 2010 is hij de opleiding Redactioneel Medewerker (journalistiek/communicatie) gaan volgen op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Voor zijn studie liep Kevin van oktober 2012 tot en met juni 2013 drie dagen in de week stage bij de Rotterdamse Weekkrant De Havenloods. In zijn laatste jaar van de opleiding liep hij van september 2013 tot en met april 2014 vier dagen in de week stage bij RTV Rijnmond. Hij is daar de eerste internetverslaggever ooit. 

Studie afgerond
Nu hij zijn studie heeft afgerond probeert hij zoveel mogelijk journalistieke activiteiten aan te pakken. Zo is hij na zijn stage als freelancer gebleven bij RTV Rijnmond en werkt hij als freelance journalist voor de weekbladen Brielsche Courant en Hellevoetse Post. Sinds september is hij ook werkzaam als videoredacteur bij NU.nl.

Social Media:
www.facebook.com/kevinspanjersberg
www.twitter.com/journalistkevin

www.linkedin.com/pub/kevin-spanjersberg

 

9 reactiesReageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.