Bjorn (9) verkoopt als een echte zakenman soesjes voor goed doel

24 december 2015 | Categorie: Interviews
Langs de deuren gaan en soesjes verkopen. Dat doet de Hellevoetse Bjorn Visser (9) voor KWF Kankerbestrijding. Samen met zijn voetbalteam probeert hij zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te halen. “Ik wil zoveel mogelijk geld op halen zodat ze een medicijn kunnen vinden tegen kanker”, zegt hij vol motivatie. “Mijn oma heeft kanker dus ik weet waarvoor ik het doe.”

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Inmiddels heeft hij al meer dan 350 euro (vorige week, red.) opgehaald en hij gaat door met soesjes verkopen tot 27 december. “Dan gaan we een voetbaltoernooi spelen in de Dukdalf om nog meer geld bij elkaar te krijgen”, legt Bjorn uit.

De soesjes die hij verkoopt heeft hij gekregen van een bedrijf die hem wilde helpen met zijn actie. “We hebben heel veel soesjes. Teveel om te tellen.” Kratten vol soesjes kreeg Bjorn om te verkopen. Het zijn er zoveel dat de vriezer helemaal vol is.

Vlinders

De 9-jarige Hellevoeter probeert elk weekend en woensdagmiddagen, na school, soesjes te verkopen. “Ik krijg er vlinders van in mijn buik als ik het doe”, vertelt hij met een glimlach. “Ook slaap ik lekkerder als ik weer geld opgehaald heb voor KWF.” Zijn oma is apentrots. “Ze werd er stil van en was ontroerd. Ze heeft zelf ook soesjes gekocht.”

Inmiddels is het al een echt zakenman(netje) geworden. “Als mensen twee zakken willen kopen voor vier euro dan kijk ik ze heel onschuldig aan en zeg ik dat ze voor drie zakken maar vijf euro hoeven te betalen. Bijna altijd werkt dat en dan heb ik toch weer een euro erbij”, aldus Bjorn.

Heel de buurt

Samen met zijn moeder gaat hij op pad met de kleine gebakjes, want alleen over straat met al dat geld mag hij niet. Het streefbedrag dat hij aan het begin had was 200 euro, maar dat is inmiddels al 400 euro geworden. “Het is nooit genoeg”, laat hij weten. Zijn doel is dan ook om sowieso de meeste euro’s op te halen van zijn voetbalteam. “Andere halen flessen op of wassen auto’s voor geld.”

De hele buurt is al voorzien van soesjes en ook zijn juffen en meesters hebben hem allemaal gesteund met zijn actie. “Er zijn zelfs mensen die wel geld willen geven, maar geen soesjes willen”, vertelt Bjorn.

Bedankt!

Op de vraag of hij dan de soesjes opeet is hij duidelijk. “Nee, die verkoop ik dan weer door”, aldus de 9-jarige Bjorn. “Ik wil dan ook alle mensen heel erg bedanken die geld hebben gedoneerd. en soesjes hebben gekocht.”

Bjorn heeft zijn rekening leeggehaald zodat mensen ook geld kunnen overmaken naar hem voor KWF Kankerbestrijding. “Zijn rekening is alleen voor het opgehaalde geld. Alles wordt gestort naar het goede doel”, verzekert zijn moeder. Zijn actie steunen kan via rekeningnummer NL31 ABNA0586552228 t.a.v. B. Visser onder vermelding van KWF.

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.