Boeven azen op spaarpot van Sinterklaas

11 november 2015 | Categorie: Interviews

 

Voorne-Putten is weer een Sinterklaasfilm rijker. Waar vorig jaar het paard werd gestolen in ‘Sinterklaas en de gemene barones’, proberen boeven nu de spaarpot van de goedheiligman te stelen in ‘Sinterklaas en het gouden hart’. Ook nu weer is de film geheel opgenomen op Voorne.

Kevin Spanjersberg

VOORNE – Regisseur David Slob uit Hellevoetsluis kan niet wachten tot het moment van de première van de tweede Sinterklaasfilm die hij maakt daar is. “De opnames waren nog hectischer dan bij de vorige film”, laat Slob weten. “We hebben draaidagen van zeventien uur gehad. Dan begonnen we om acht uur ’s morgens en waren we pas om één uur ’s nachts klaar.”

Vrijwilligers
De film is gemaakt door ongeveer veertig vrijwilligers. “Iedereen heeft zijn eigen expertise. Het is dan ook leuk om te zien dat we dat hebben kunnen bundelen”, aldus de regisseur. “Iedereen die aan de film mee heeft gewerkt, heeft zich voor de volle honderd procent ingezet om dit tot een succes te maken.” De film, van honderd minuten, is bijna klaar om getoond te worden aan het publiek. Alleen het geluid van de film moet nog worden bewerkt.

In de film ‘Sinterklaas en het gouden hart’ probeert een gemene barones samen met haar moeder, die gespeeld wordt door David Slob zelf, de spaarpot van Sinterklaas te stelen. Dit omdat de spaarpot magisch is. Telkens zit er weer genoeg geld in voor de Sint om alle cadeaus te kopen. Behalve de onervaren acteurs doet er ook een Bekende Nederlander aan film mee. Patrick Martens heeft een gastrol en is in de film te zien als goudsmit. Martens is vooral bekend door de rol die hij speelde in de soap Goede tijden, slechte tijden als Morris Fischer en later door de jongerensoap ZOOP op Nickelodeon.

Volgens de Hellevoetse regisseur is het een echte familiefilm. “Behalve dat het voor kinderen is, hebben we ook geprobeerd er een hoop dubbelzinnige humor in te verwerken”, laat hij weten. “Verder heeft de film meerdere verhaallijnen waardoor er veel gebeurd in de film.”

In januari is Slob al begonnen met schrijven aan het script voor ‘Sinterklaas en het gouden hart’. “Ik had na de vorige film zoiets van ik ga het niet nog eens doen, maar dan begint het toch te kriebelen”, vertelt hij passievol. In september en oktober hebben ze onder meer gefilmd op winkelcentrum Struytse Hoeck en de Affuitenloods in Hellevoetsluis.

Speciaal voor de film zijn de Pieten naar Nederland gevlogen en ook Sinterklaas reisde voor de opnames heen en weer. “Ik kan niet wachten tot de film eindelijk af is en we het kunnen laten zien aan de rest van VoornePutten. Ik ben in ieder geval heel trots op iedereen en op het eindresultaat.”

18 en 25 november is de film te zien bij Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis.

Bron: Hellevoetse Post/Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.