‘Brielse Meer kan met vignet weer geliefde plek worden’

26 augustus 2015 | Categorie: Nieuws

Recreanten uiten steeds meer onvrede over het Brielse Meer. “Er verdwijnt steeds meer. Prullenbakken, steigers, wc’s en ga zo maar door. Het demotiveert mensen om hierheen te komen.” Volgens de oprichters van Facebookpagina ‘Help het Brielse Meer’ moet er nu wat gedaan worden. “Ik hoor dat steeds meer mensen naar het Grevelingenmeer gaan, omdat het daar beter is.”

Kevin Spanjersberg

VOORNE – De oprichters van de Facebookpagina zijn Lisa (13) en Madelief (15). Al jaren komen ze met hun ouders naar het Brielse Meer om vakantie te vieren. “We wilde al langer actie voeren, maar we vonden onszelf te jong. We waren bang dat we niet serieus genomen zouden worden”, vertelt Madelief.

Toch voelen ze zich meteen gesteund door alle recreanten. “We hebben heel veel positieve reacties gehad. Iedereen is het met ons eens”, laat Lisa weten. Om meer voor elkaar te krijgen zijn de twee dames in contact gekomen met vereniging Vrienden van het Brielse Meer. Zij zetten zich al sinds 2012 in voor het recreatiegebied. “Samen staan we sterk en we hopen dat we het beter kunnen maken”, zegt Arie de Beer, van Vrienden van het Brielse Meer.

Het recreatieschap VoornePutten meldt dat er door bezuinigingen is besloten minder geld vrij te maken voor het beheer van recreatiegebieden. “Met name voorzieningen die niet of weinig werden gebruikt, zijn verwijderd.”

De actievoerders willen dat er een vignet wordt ingevoerd. “Met dat geld willen we de boel weer opknappen”, vertelt De Beer. Volgens de recreanten vinden mensen in de havens het prima. “Je betaalt het ook op andere plekken dus waarom hier niet. Als het er daardoor beter gaat uitzien, lijkt het mij niet dat mensen daar tegen zijn.” Ook het recreatieschap doet onderzoek. “We kijken naar de mogelijkheden van een moderne variant van een zogenaamd vignet in samenwerking met het watersportverbond Stichting Overleggroep Brielse Meer.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.