‘Burgermoeder’ Milène Junius voelt zich al thuis

22 september 2015 | Categorie: Interviews
Hellevoetsluis heeft een nieuwe burgemeester, of hoe ze het zelf noemt: ‘burgermoeder’. De 54-jarige Milène Junius (CDA) was wethouder in Delft en is nu begonnen aan een nieuwe uitdaging. “Ik ben voor het eerst burgemeester, maar heb zin om aan de slag te gaan.”

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Als één van haar belangrijkste taken ziet ze ‘Voortaan Voorne’ waarbij de samenwerking op bestuurlijk niveau van Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis centraal staat. “Het is heel belangrijk dat we blijven samenwerken met de andere gemeenten”, vertelt Junius. “Hoe beter wij samenwerken hoe beter de dienstverlening zal zijn.”

Eigenwijs
Mensen in haar omgeving zullen haar niet zo snel als streng bestempelen. “Ik kan wel eigenwijs zijn. Ik vind het belangrijk om naar alle geluiden te luisteren en daar ook verbindingen te leggen. Ik vind het namelijk belangrijk om te werken aan draagvlak. Maar soms moeten knopen worden doorgehakt, en dat doe ik dan ook, dan sta ik daar ook voor.”

Ze is afgestudeerd als lerares Engels en Frans. “Ik ben dan ook een persoon die graag mensen helpt met het ontwikkelen van zijn of haar talenten”, laat de burgermoeder weten. “Ik wil dan ook erg weten hoe jongeren denken over Hellevoetsluis. Zij zijn tenslotte de toekomst.” Zo heeft ze haar bedenkingen over een discotheek aan de N57. “Is daar nog draagvlak voor dan? Jongeren gaan toch steeds minder naar disco’s.”

Verkennen
Erg te spreken is Junius over eigen initiatieven van ondernemers. “Historyland en Aquasplash zijn geweldige projecten. Bovendien heeft de stad in de zomer veel evenementen.” Afgelopen tijd is ze al regelmatig in Hellevoetsluis geweest. “Ik ben met mijn man op verkenning gegaan. Het gaat tenslotte niet alleen om een baan, maar als burgemeester ga je ook wonen in de plaats waar je werkt.”

Verder vond de nieuwe burgermoeder het belangrijk dat het wederzijds klikte. “Ik ben hier ontvangen in een warm bad. Het college, de gemeenteraad, inwoners die me meteen volgen op Twitter. Ik heb de goede keuze gemaakt.”

Twitter
Net zoals haar voorganger, waarnemend burgemeester Wubbo Tempel, is ze erg actief op Twitter. “Op Facebook niet, want ik vind het onderscheid tussen persoonlijk en werk daar lastig.” De nieuwe burgemeester is op Twitter te volgen via @MileneJunius.

Het zijn nog maar de eerste dagen, maar Junius vindt haar nieuwe werk al leuk. “Vanmorgen had ik een overleg met de politie, ik heb een interview met de krant. Ik voel me echt al thuis.”

Jongeren
Milène Junius gaat zich verder in de komende zes jaar dat ze burgemeester is van Hellevoetsluis ook richten op werk en inkomen. “Er moeten meer kansen komen voor jongeren. Ik denk dat daar zeker mogelijkheden in zijn in de toeristische- en duurzame agrarische sector. Ik hoop dat we daar meer in kunnen creëren.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.