Doorwaakte nacht

21 november 2012 | Categorie: Nieuws

Honderd leerlingen zetten zich in voor goede doel“Slapen? We gaan vannacht niet slapen!” Dat was het motto voor honderd leerlingen van scholengemeenschap Helinium. De jongeren bleven slapen in sporthal De Fazant, net naast de school, om geld op te halen voor Dance4Life. De opbrengst? Vierduizend euro.

Door Kevin Spanjersberg
Hellevoetsluis

“Dance4Life is een organisatie die zich inzet tegen hiv en aids. Dat doen ze onder andere door voorlichting te geven op scholen in Afrika”, vertelt Gimenne, leerling en lid van het organisatieteam. Wereldwijd leven ongeveer 5 miljoen jonge mensen met hiv. Elke dag komen daar nog 7.123 hiv-infectie bij, waarvan 3.000 bij jongeren. 

Het Helinium zet zich al een aantal weken in voor het goede doel. “We hebben een fancymarkt gehouden. We hebben sponsorzwemmen gedaan en nu gaan we 24 uur vasten4life en met 100 man slapen in de sporthal”, vertelt docent Elize Oosterberg. “De grootste reden van de overnachting is om in de gaten te houden dat iedereen daadwerkelijk niet eet.” 

Toen de leerlingen rond 23:30 vanuit de school naar de sporthal liepen, waren ze nog super-fit. Op dat moment moesten ze allemaal nog hun bed opblazen en zich klaar maken voor de nacht. Vervolgens werden de sensoren van de zaal afgeplakt en ging het licht uit. “Ik kan niet slapen, ik ben helemaal niet moe.” Zo ging het de hele nacht door. Het moment dat je niets hoorde kwam niet aan bod. “We moeten morgen gewoon naar onze lessen. Ik weet echt niet of we daartoe in staat zijn, maar we hebben geen keus”, verklaart één van de leerlingen. Als afsluiter van het overnachten en het vasten aten de honderd gezamenlijk een lunch gemaakt door Exclusieve Catering.

Bron: Weekkrant Hellevoetse Post

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.