Duncan de Moor beleeft topjaar na The Voice

10 december 2015 | Categorie: Interviews
image1 (1)
Hellevoeter Duncan de Moor (21) is flink aan de weg aan het timmeren. Vorig jaar deed hij mee aan het tv-programma The Voice Of Holland en binnenkort treed hij met zijn band The Slick & Suited op in het Engelse Londen en op Altersonic in Groningen. 

Kevin Spanjersberg

Een jaar na zijn deelname aan The Voice Of Holland heeft Duncan geen spijt van het meedoen. “Ik werd gevraagd, maar keek het programma eigenlijk nooit. Nu nog steeds niet”, vertelt hij eerlijk. “Maar het heeft veel opgeleverd voor mij en de band. We hebben het afgelopen jaar op heel veel festivals opgetreden door mijn deelname.” Toch heeft het ook nadelen gehad. “Ik heb een jaartje op de Rockacademie overgedaan, maar dat was mijn eigen keuze. Ik had het destijds zo druk met The Voice dat school er onder leed.”

Platencontract

In een zwart gat kwam de halve finalist niet. Sterker nog het gaat alleen maar beter met zijn carrière. “Ik heb getekend bij het platenlabel Sony/ATV, ik schrijf liedjes met heel veel singer-songwriters hier uit Nederland maar ook uit Engeland en in januari komt ook nog de nieuwe single van The Slick & Suited uit. Kortom het gaat echt lekker.”

Het Hellevoetse talent is samen met zijn band bezig aan hun opmars, want dankzij het winnen van een wedstrijd van de Rockacademie staan ze op Altersonic in Groningen. “Het is tijdens Eurosonic, maar dan staan er wat meer de alternatieve bandjes”, legt De Moor uit. “Het is een platvorm waar veel mensen uit de muziekwereld zijn en dus ook een springplank is om weer verder te komen.”

Rockacademie

Behalve met de band, werkt de zanger ook aan een soloproject. “Wat dat is kan ik nog niet zeggen, maar ik vind het leuk om beide te doen. Ik schrijf teveel liedjes die ik wil laten horen. Sommige zijn niet geschikt voor de band, maar zijn te goed om aan andere artiesten te geven”, aldus de Hellevoeter die veel schrijft. “Ik vind het heerlijk om te schrijven. Daarin kan ik mijn creativiteit kwijt.” Er zijn dan ook plannen om met de band een EP uit te brengen.

Duncan de Moor is zeven dagen per week bezig met muziek. “Overdag zit ik op de Rockacademie en ’s avonds schrijf ik bijna altijd liedjes”, vertelt de gemotiveerde artiest. “Mijn vrienden weten dat ik niet altijd kan afspreken, maar ik heb ook tijd zat om andere dingen te doen hoor.”

Akoestisch

Zondag 13 december treedt Duncan akoestisch op in de kledingwinkel van Fabert de Wit in winkelcentrum de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis.

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.