Hellevoetsluis krijgt eigen Escape Room

12 april 2016 | Categorie: Nieuws
Puzzels, hints en sleutels zijn het antwoord op de vraag hoe je binnenkort uit de Escape Room op winkelcentrum Struytse Hoeck in Hellevoetsluis moet komen. Met vrienden, familie of collega’s hebben bezoekers er maximaal zestig minuten om zich uit ‘The Cube’ te bevrijden.
 
Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Naast het pand van de Escape Room zit Videotheek Crooswijk, die Michiel samen met zijn moeder runt. “Wij gaan zeker niet sluiten. Mensen komen nog steeds graag een film huren. We zijn op dit moment de grootste videotheek van Nederland, maar het wordt wel steeds moeilijker.” Dat is één van de redenen waarom Michiel bezig is met de Escape Room.

“Een andere reden is het feit dat de straat waaraan we zitten steeds leger wordt. Alle winkels verdwijnen aan deze kant van het centrum”, aldus Michiel. “Dat is ook logisch want deze straat ligt niet op de looproute. Detailhandel gaat hier niet meer werken. Er moeten echt bijzondere winkels komen.”

The Cube

De gemeente gaf niet makkelijk de vergunning weg, omdat een Escape Room geen winkel is. “Ik had eigenlijk vorig jaar al willen beginnen, maar het bestemmingsplan zorgde ervoor dat de gemeente moeilijk deed over mijn idee. Gelukkig is het toch gelukt.”

Inmiddels kijkt Michiel alleen nog maar vooruit. “We beginnen met één Escape Room, maar ik heb een vergunning voor meerdere kamers. Dus uitbreiding zit er zeker in. Ook ben ik van plan om de kamers om de zoveel tijd te veranderen, waardoor het leuk blijft.”

Wordt tester

The Cube, de naam van de Escape Room, is voor jong en oud. “Je moet denken aan de leeftijd tussen de tien en tachtig.” Toch zal het voor iedereen moeilijk zijn om de kamer te verlaten. “Het moet niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn. Om die reden heb ik ook nog geen openingsdatum. Ik wil de kamer eerst laten testen.”

Tester worden? Kijk dan op de Facebook: ‘Escape Room The Cube Hellevoetsluis’.

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.