Eerste Zwarte Pieten weer in de regio

8 november 2015 | Categorie: Video

 

Nog even en dan komt Sinterklaas aan op VoornePutten. Zoals ieder jaar stuurde de goedheiligman een boot met Zwarte Pieten vooruit naar Hellevoetsluis om te kijken of alles klaar is voor de intocht van aankomend weekend. Tientallen kinderen stonden langs de kade om de eerste Pieten te verwelkomen.

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – “Ik heb best wel slecht geslapen”, laat één van de kinderen weten. “Het is spannend om ze weer te zien.” Precies om 13.00 uur kwamen de Pieten aan bij de steiger van winkelcentrum Struytse Hoeck in Hellevoetsluis waar kinderen uit volle borst Sinterklaasliedjes aan het zingen zijn. Voorzichtig moeten de hulpjes van Sinterklaas voet aan wal zetten, want de steiger is instabiel. “We zijn er weer”, roept een Zwarte Piet heel hard naar de kinderen.

Meteen rennen de kinderen naar de Pieten om ze weer te kunnen begroeten, maar de allerbelangrijkste reden zijn toch wel de pepernoten. Op de vraag aan een klein meisje wat op haar verlanglijstje staat, antwoord ze: “Nog meer pepernoten.”

Inspectie Pieten
“Zoals ik nu zie, is Voorne-Putten klaar voor de intocht”, laat één van de Inspectie Pieten weten. “De kinderen kennen de Sinterklaasliedjes nog en het weer is prima.” De schoenen mogen volgens de Zwarte Piet nog niet gezet worden. “Dat mag pas als Sinterklaas er is. Wel mag je een klein slippertje neerzetten of een pantoffel.”

Eén van de kinderen was zelfs zo enthousiast over het feit dat de Pieten er weer zijn dat hij besloot ze een handje te helpen. “Ik heb kruidnoten in de winkel gekocht en die deel ik uit aan kinderen”, vertelt de hulppiet. “Stel dat de Pieten geen strooigoed meer hebben dan kan ik ze helpen.”

Baardloze hulpsint
Behalve een hulppiet was er ook een kind verkleed als Sinterklaas. “Het is leuk dat de Pieten er weer zijn. Dan krijg je lekker snoepjes”, vertelt de baardloze hulpsint. “Ik pas geen Pietenpak meer, dus daarom ben ik hier als Sinterklaas.”

Aankomst Sinterklaas
In Hellevoetsluis komt de echte Sinterklaas op zaterdag 14 november om ongeveer 10.15 uur aan in de vesting, in Brielle een dag later om 12.30 uur op het Maarland Noordzijde. Op 21 november, komt de goedheiligman aan in Zwartewaal, Tinte en Rockanje. De 28ste is Oostvoorne aan de beurt.

Tekst: Hellevoetse Post / Brielsche Courant
Video: 0181tv

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.