Eigenaar van strandpaviljoen denkt dat de brand is aangestoken

6 oktober 2015 | Categorie: Nieuws
Strandpaviljoen en educatief centrum Oeps!! aan de Zandloper op de grens van Rockanje en Hellevoetsluis is afgelopen weekend volledig afgebrand. Eigenaar Dick Clarisse denkt dat de brand is aangestoken. “Waar de brand volgens de brandweer is begonnen was helemaal geen elektriciteit aanwezig. Ik snap niet hoe het anders heeft kunnen gebeuren.”

Kevin Spanjersberg

ROCKANJE – De brandweer had moeite met waterwinning. De hulpdienst kon geen gebruik maken van het zoute water en moest een honderden meters lange aanvoer maken waarmee ze het zoete water van het Haringvliet konden gebruiken. Hierdoor kon het pand niet meer gered worden en besloot de brandweer om het pand gecontroleerd te laten uitbranden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de duinen.

Naar binnen
“De hulpdiensten hebben hun stinkende best gedaan”, benadrukt Clarisse. “Ik wilde nog naar binnengaan, omdat ik wist dat er een brandslang aanwezig was in het pand. Gelukkig hielden ze me tegen.” Het besef dat de brand heel het gebouw heeft verwoest wordt steeds groter bij de eigenaar. “Het leek wel een film. Dit sloopt me. Ik heb nog geen moment stil gezeten sinds het is gebeurd.”

Het pand werd voornamelijk gebruikt als educatief centrum voor verschillende jongeren. “Zo hadden we groepen studenten van sportopleidingen die bij ons lessen bedachten en uitvoerden voor kinderen van basisscholen in de buurt en hadden we natuurklassen. Ik ben niet de enige die gedupeerd is, maar met mij nog honderden mensen.”

Nare beschuldiging
De maatschappelijk ondernemer is strijdvaardig en wil een nieuw paviljoen neerzetten. “Ik ga mijn best doen om die plek weer vorm te geven”, laat Clarisse weten. “Dat kost tijd, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik wil dan ook graag mensen oproepen om ons te helpen dit weer opnieuw op te bouwen, want dit is groot een gemis.”

Beschuldigingen op internet dat de man zelf de brand zou hebben aangestoken raken hem. “Het zijn allemaal nare berichten die niet kloppen. Dit was mijn levenswerk.” Toch probeert hij positief vooruit te kijken. “Ze krijgen mij niet klein. Ik ga sowieso door.”

Positieve plek
“Er is gelukkig niemand gewond geraakt en alle steunbetuigingen die ik de afgelopen dagen heb gekregen doen me erg goed”, stelt Clarisse die naar eigen zeggen met het paviljoen niet zijn zakken wilde vullen, maar jongeren een positieve plek wilde geven.

Bron: Hellevoetse Post/Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.