Elke dag een lach en een foto van Ceren

29 december 2015 | Categorie: Interviews

 

365 selfies met mensen die ze tegenkomt en een kort verhaaltje over ze. Dat was van Ceren Uzuner het doel voor 2015. Nu het jaar bijna voorbij is, kijkt ze alvast terug naar haar project ‘Elke dag een lach’. “Het was soms moeilijk, maar ik heb er zeker geen spijt van gehad. Ik heb zoveel nieuwe mensen ontmoet.”

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Eerder dit jaar spraken we Ceren ook al over haar project. Toen was ze nog op de helft. “Mijn selfiedoel kreeg vervolgens onwijs veel bekendheid. Ik was zelfs op landelijke radiostations te horen”, vertelt ze trots. “Ik deed het eerst alleen voor mijn vrienden, maar heb nu honderden volgers meer dan toen ik er aan begon.”

Geheim

Het idee speelde bij Ceren al langer, maar dit jaar besloot ze het ook echt te gaan doen. “Ik houd van schrijven en van mensen leren kennen. Die twee heb ik kunnen combineren.” De eerste dagen hield ze haar project nog geheim, omdat ze niet wist of ze het vol zou houden. Inmiddels weet ze beter. Met de 365ste foto in zicht mag ze tevreden terugkijken.

Later wil ze graag boeken schrijven. Volgend jaar gaat ze dan ook naar het conservatorium in Arnhem om haar droom na te leven. “Ik ben in principe wel klaar met dit project, maar in Arnhem ken ik nog niemand dus het zou wel handig zijn om mensen te ontmoeten”, bedenkt ze zich.

Een plicht

Niet altijd had ze het makkelijk. “Ik was wel eens ziek of het regende”, laat de toekomstige schrijfster weten. “Het was mijn project, maar omdat zoveel mensen mij volgde was het ook een plicht om iedere dag een foto te plaatsen. Dat lukte niet altijd.” De dag daarna plaatste ze er dan ook gewoon twee.

De enige wens die ze nog had, was op de foto gaan met de nieuwe burgemeester, Milène Junius. “Ik heb een jong publiek en ik denk dat ze niet eens weten dat zij de burgemeester is. Ik hoop haar aan mijn volgers te kunnen voorstellen”, vertelt Ceren.

Wij van de Hellevoetse Post en Brielsche Courant bedachten ons geen moment en regelde de ontmoeting met Ceren en de burgemeester. “Echt helemaal leuk”, reageerde ze dol enthousiast. Inmiddels is het gelukt en hoeft ze nog maar een paar dagen tot ze ‘Elke dag een Lach’ kan afsluiten met een grote glimla’ch.

‘Liever koffie of thee?’

Aandachtig luisterde burgemeester Milène Junius naar Ceren’s verhaal. “Het is mooi om te zien dat mensen zo’n passie en doorzettingsvermogen hebben”, vindt de burgemeester. Na over zichzelf te hebben gesproken, wilde Ceren ook dingen weten van de nieuwe burgemeester van Hellevoetsluis. “Heeft u liever koffie of thee bij het ontbijt?” vroeg ze. Het antwoord van Milène Junius luidde: “Eerst thee en daarna een aantal Espresso’s.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.