Film Hondsdagen gaat in première

26 augustus 2015 | Categorie: Nieuws

hondsdagen_janetvandenbrand_03

De voorbereidingen zijn in volle gang. Aankomende zaterdag is de première van de korte film Hondsdagen in theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. In de hoofdrol spelen lokale acteurs en opnames vonden plaats in Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis.

Kevin Spanjersberg

VOORNE – De film gaat over drie zussen die elk op hun eigen manier om moeten gaan met de plotse verdwijning van hun vader. “Ik ben heel erg zenuwachtig voor de première. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Dit is de eerste film waarin ik speel”, vertelt Noëlle Hoekstra, één van de hoofdrolspelers. Ook regisseur Janet van den Brand voelt de spanning. “Ik ben vooral benieuwd naar alle reacties. Ik kijk er heel erg naar uit.”

De film is voor de 26-jarige regisseur een afstudeerproject. “Met weinig geld, veel vrijwilligers en hard werken, hebben we een mooie film gemaakt”, vertelt ze trots. De film zal niet alleen te zien zijn in het theater. “De planning is dat de film ook zal draaien op het Nederlands Filmfestival en ik hoop ook op andere festivals. Ik ben er in ieder geval druk mee bezig”, laat Van den Brand weten.

Tijdens de opnames hebben ze veel plezier gehad. “Het leukste op de set vond ik de winden regenmachines”, vertelt de regisseur. “Het was erg nat en koud op de kade in de vesting van Hellevoetsluis, terwijl het eigenlijk heerlijk warm weer was.”

Behalve Hondsdagen zijn er zaterdag nog twee films te zien. “Ook korte films met jongeren in de hoofdrol”, aldus Van den Brand. “Ze zijn alle drie heel anders, maar wel erg kunstzinnig.” Hondsdagen is te zien op zaterdag 29 augustus om 19.30 uur in theater Twee Hondjes. Een kaartje is 5 euro en te verkrijgen via www.theatertweehondjes.nl.

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.