Filmmakers willen zich bewijzen

12 juni 2013 | Categorie: Interviews
Een deel van de crew bespreekt tijdens de eerste auditiedag wie van de honderd auditanten de hoofdrol krijgt van de ‘Vleugels’.

Een deel van de crew bespreekt tijdens de eerste auditiedag wie van de honderd auditanten de hoofdrol krijgt van de ‘Vleugels’.

 

Laten zien wat ze kunnen, dat is wat de ruim twintig jongeren die de dertig minuten durende film ‘Vleugels’ maken, willen. Alleen is het maken van een film erg prijzig. Crowdfunding lijkt de uitkomst, of toch niet?

Door Kevin Spanjersberg

ROTTERDAM – De bevriende crewleden willen met de film aan de buitenwereld laten zien wat ze waard zijn. “Iedereen uit de groep heeft al ervaring, maar ‘Vleugels’ willen we opsturen naar verschillende filmfestivals in binnen- en buitenland in de hoop dat we in de toekomst ons brood kunnen verdienen met het maken van films”, vertelt de Rotterdamse regisseur, Symen Hoogesteger (19).

“Iedereen werkt vrijwillig mee, maar de reis naar de filmlocatie, de kosten van de catering, het verblijf en het materiaal is niet goedkoop”, aldus Symen. “Voor de film hebben we een streefbedrag van 4.000 euro. Dat is het maximale wat we nodig hebben. Als we niet zoveel bij elkaar kunnen krijgen dan moeten we met goedkoper materiaal gaan werken, maar de film gaat er sowieso komen.” Door middel van sponsors en crowdfunding, publiek uitnodigen om bij te dragen aan de financiering, hopen ze zoveel mogelijk geld binnen te halen.

De meeste jongeren die meewerken aan het project zitten op het Grafisch Lyceum Rotterdam. “Het is echter geen schoolopdracht. Alhoewel we wel kijken of school ons met dit project kan helpen.”

Vleugels gaat over Lotte. Een meisje dat het wil uitmaken met haar vriend, maar ze heeft te weinig lef. Ze durft het niet. Haar collega, Simone, waarbij alles in het leven lijkt goed te gaan, gaat Lotte helpen met haar zelfvertrouwen. Maar lukt dat? “Het verhaal heb ik zelf geschreven. Er zitten dan ook stukken in die ik in het echt om mij heen heb zien gebeuren”, licht hij toe.

Vorige week hebben ze de eerste auditiedag gehad. “Meer dan honderd mensen reageerden op de castingoproepen”, vertelt hij trots. “In juli willen we tien dagen achterelkaar filmen zodat we daarna kunnen beginnen met de montage, achtergrondmuziek en waarnodig specialeffects. We hopen dat de film begin 2014 uitkomt.”
Mensen die de jongeren willen helpen, kunnen geld doneren via www.cinecrowd.nlvleugels.

Bron: Weekkrant De Havenloods

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.