‘Gemeente Hellevoetsluis, bedankt hè’

18 augustus 2015 | Categorie: Nieuws
“Mist u ook een gezellig terras op de Rijksstraatweg? Hier zat er één! Gemeente Hellevoetsluis bedankt hè!” Dat staat op het krijtbord van Charlotte’s Take Away, delicatessenwinkel aan de Rijksstraatweg 27. Eigenaresse Isolde is boos op de gemeente. “Ik heb een mondelingen toezegging gekregen en nu wordt het ontkend.”

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – Toen ze in mei haar winkel opende wist ze dat de gemeente niet akkoord zou gaan met een terras. “Op het pand zit detailhandel. Dat betekent dat ik wel een winkel hiervan mag maken, maar ik mag geen horeca starten”, vertelt de eigenaresse. “Toch wilde ik dit pand hebben, want het is ook meteen een huis en wilde hier graag wonen.”

Gefeliciteerd
Niet veel later las ze dat het gemeente beleid was veranderd. “Ik kreeg weer hoop en belde meteen de gemeente”, vertelt Isolde. “Zij zouden mij terugbellen om meer uitleg te geven over de verandering.”

Niet veel later kwam een meneer van de gemeente naar de winkel. “Hij feliciteerde mij, want ik mocht volgens hem een terras beginnen, mocht binnen high tea party’s geven en mocht een thee tuin starten. Het was volgens hem een aanwinst voor Hellevoetsluis.”

Ellende
Na maanden proberen leek het te zijn gelukt. “Ik snapte niet waarom het opeens zo makkelijk ging, maar wie ben ik om te twijfelen aan iemand van de gemeente.” De volgende dag is ze meteen spullen gaan kopen. Tafels, stoelen, koffie, noem maar op.

“Ik had eindelijk mijn terras, maar wilde het toch graag op papier hebben.” Daar begon de ellende. “Geen probleem zei de meneer die het goede nieuws kwam brengen. Ik moest alleen even het één en ander ondertekenen en dan was het rond”, legt de eigenaresse uit. “Ik hoefde me geen zorgen te maken, kreeg ik te horen.”

Dooie mus
Isolde kreeg echter op het gemeentehuis een ander verhaal. “De mondeling toezegging werd ontkend en ik moest alsnog een aanvraag doen voor een omgevingsvergunning. Maar ik kwam opeens niet meer in aanmerking, want mijn winkeloppervlakte is te klein.” Ze was boos en teleurgesteld. “Ik werd blij gemaakt met een enorme dooie mus. Ik zag mijn droom weer uit elkaar spatten.”

De gemeente laat in een schriftelijke reactie weten dat ze geen groen licht heeft gekregen voor het terras. “Nee, er zijn geen toezeggingen gedaan.” Wel laat de gemeente weten dat er een mogelijkheid is om een aantal tafels en stoelen neer te zetten. “Wanneer er sprake is van een andere hoofdactiviteit kan er kleinschalige horeca bij worden gevoerd. Uiteraard binnen de grenzen van het beleid (25% van het totale oppervlak en max. 20 m2).”

Steun van klanten
Eigenaresse Isolde laat het er niet bij zitten. “Mensen hebben een high tea gewonnen. Die afspraken ga ik niet meer afzeggen”, laat ze weten. “Ik wil de kosten die ik heb gemaakt verhalen bij de gemeente. Er is namelijk honderd procent zeker een mondelingen toezegging gedaan.”

Inmiddels krijgt ze enorm veel steun van klanten. “Niemand snapt het en ze zien hier graag een terras. Ik ben echt blij met alle reacties. Ik blijf strijden, maar geef mezelf geen valse hoop.”

Bron: Hellevoetse Post/Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.