Grote Havenloods Kapsalon Test! (1)

7 november 2012 | Categorie: Nieuws


“Het smaakt erg vers, maar bij het vlees mis ik het krokante laagje.” De jury van De Havenloods Kapsalon Test is begonnen met proeven. Gino van Weenen, Richard van Beek en Kevin Spanjersberg zullen de aankomende weken bij de genomineerde kapsalonzaken eten bestellen. Deze week was de winnaar van vorig jaar aan de beurt, Has Döner Kebab.

Door Kevin Spanjersberg
Rotterdam

Iedereen kon tot 31 oktober via een poll op Facebook stemmen op hun favoriete Rotterdamse kapsalon. De stemmers hebben een duidelijke top 3. Op 1 Has Döner Kebab, op 2 Jaffa Shoarma en op 3 Afiyet.

De avond van de sluiting van de poll ging de drie-koppige jury undercover een kijkje nemen aan de Zwart Janstraat 26 bij Has Döner Kebab. “Ze hebben ons door. Ze zijn veel te vriendelijk”, denkt Richard, die eigenlijk geen fan is van fastfood. Als de kapsalon wordt gebracht, pakt de fotograaf zijn camera. Het is duidelijk voor het personeel; De test is begonnen! “Het eten ziet er mooi uit en het smaakt ook nog eens goed. Verder mag je zelf knoflooksaus en sambal er op doen. Altijd goed”, concludeert Gino, dichter en fastfood-eter, bij de eerste hap. “Het is niet te machtig en de combinatie van vlees, kaas, tomaat, sla en patat smaakt als één geheel.”

Ondanks dat de zaak niet midden in de stad is, wordt het goed bezocht. Mensen kunnen aan een tafeltje eten of ze kunnen afhalen. De klanten zitten er ontspannen bij en de werknemers staan continu met een glimlach te werken. Er wordt zelfs een verjaardag gevierd. “Ik heb niet het gevoel dat we worden weggekeken en ik heb ook geen last van andere mensen die praten”, aldus Kevin van De Havenloods. “De mensen die er zitten, zijn bijna allemaal binnen een half uur weer de deur uit. Het is een echt fastfoodrestaurant.”

Tijdens het eten wordt de jury steeds kritischer. “De patat is lekker, maar sommige stukjes zijn te hard en anderen juist weer te zacht”, valt Richard op. “Verder smaakt alles vers.” Zo zijn er plus- en minpunten, maar de jury vindt Has Döner Kebab zeker top 3 waardig.

Aankomende week wordt er geproefd bij Jaffa Shoarma of Afiyet. Welke er wordt getest, is volgende week te lezen in deze krant.

Organisator Wavewavewave sluit de test knallend af op 22 november met het gratis Kapsalon festival in Worm. Daar wordt de winnaar van De Havenloods Kapsalon Test 2012 bekend gemaakt, brengen dichters een ode aan het lekkerste exportproduct van Rotterdam en wordt er feest gevierd.

Bron: Weekkrant De Havenloods

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.