Grote Havenloods Kapsalon Test! (2)

18 november 2012 | Categorie: Nieuws“Er zit echt veel shoarma in, lekker! Helaas is het wel een beetje droog.” De jury van De Havenloods Kapsalon Test is ook deze week weer bij een shoarmazaak geweest. Gino van Weenen, Bouke Verwijs en Kevin Spanjersberg proefde deze week bij Jaffa Shoarma-Grillroom in de Witte de Withstraat.

Door Kevin spanjersberg
Rotterdam 

Iedereen kon tot 31 oktober via een poll op Facebook stemmen op zijn of haar favoriete Rotterdamse kapsalon. De stemmers hebben een duidelijke top 3. Op 1 Has Döner Kebab, op 2 Jaffa Shoarma-Grillroom en op 3 Afiyet.

Vorige week at de jury bij Has Döner Kebab en deze week was Jaffa Shoarma-Grillroom dus aan de beurt om getest te worden. Het begon al goed. De bestelling werd opgenomen bij de tafel en niet bij de toonbank. “Je krijgt het gevoel dat je in een restaurant zit”, aldus Gino. Normaal verwacht je kapsalon in een bakje, maar dat is hier niet het geval. “Kapsalon op een bord? Origineel! Ik heb alleen wel het gevoel dat ik een ‘normale’ maaltijd aan het eten ben en geen kapsalon”, concludeert Kevin. Het bord is goed gevuld. De jury vindt dan ook dat eters waar voor hun geld krijgen. Nog een pluspunt is dat er bestek bij zit. Geen plastic bestek, maar gewoon zilver bestek. “Ik mis wel de tomaatjes en de uitjes. Nu zit er bij de patat, shoarma en kaas alleen sla”, concludeert Bouke.

Als het gaat om sfeer, zit het bij Jaffa goed. Achter in de zaak kan je, door een klein trapje op te gaan, aan een tafel zitten. Het is erg krap, maar Gino weet te vertellen dat er vlak naast het pand een Jaffa 2 komt. “Een extra zaak is ook wel nodig. Er hangt een huiselijkgevoel, maar zoveel plek is er niet.” Naast de sfeer heeft de bediening weinig rust, maar blijven wel vriendelijk. Bij binnenkomst verwelkomen ze de gasten en bij het weg gaan, zeggen de meesten gedag. “Verder hebben ze ruime openingstijden. De zaak is open van 12:00 tot 06:00 uur. Makkelijk voor het uitgaanspubliek”, valt Gino op.

Betalen bij Jaffa kan gewoon met de pinpas en bij het weggaan krijg je een pepermuntje. “Super handig! Na een kapsalon met knoflook ruik je namelijk behoorlijk uit je mond.” Aankomende week wordt er geproefd bij Afiyet. Hoe de kapsalon daar smaakt is volgende week te lezen in deze krant.

Organisator Wavewavewave sluit de test knallend af op 22 november met het gratis Kapsalon festival in Worm. Daar wordt de winnaar van De Havenloods Kapsalon Test 2012 bekend gemaakt, brengen dichters een ode aan het lekkerste exportproduct van Rotterdam en wordt er feest gevierd.

Bron: Weekkrant De Havenloods

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.