Grote Havenloods Kapsalon Test! (3)

21 november 2012 | Categorie: Nieuws


“Ook deze kapsalon smaakt goed! Alleen het döner pers vlees is wat minder.” De jury van De Havenloods Kapsalon Test heeft deze week voor de laatste keer geproefd. Bouke, Gino en Kevin brachten deze week een bezoek aan Bakkerij Afiyet.

Door Kevin Spanjersberg
Rotterdam

Iedereen kon tot 31 oktober via een poll op Facebook stemmen op zijn of haar favoriete Rotterdamse kapsalon. De stemmers hebben een duidelijke top 3. Op 1 Has Döner Kebab, op 2 Jaffa Shoarma-Grillroom en op 3 Bakkerij Afi yet. Om een uiteindelijke winnaar te kiezen, proefde een drie-koppige jury de kapsalons.

Tijdens het eten bij de nummer drie van het publiek zat er bijna niemand in de zaak. “Er is geen muziek. Er zijn geen mensen die praten. Het is hier doodstil”, merkt Bouke op. Ondanks dat er weinig sfeer aanwezig is, staat Bakkerij Afi yet volgens de juryleden terecht in de top 3. “De zaak ziet er netjes uit. Het ziet er echt uit als een fastfoodketen”, aldus Kevin.

Als het gaat om het gerecht zijn de juryleden ook tevreden. “Goede friet, het vlees is aardig, maar de groente maakt het af. Het smaakt vers en voor het eerst zitten er komkommer schijfjes en uienringen bij”, zegt Gino tevreden na één van zijn eerste happen. Ook Kevin is te spreken over de Rotterdamse lekkernij. “Het eet lekker weg. Niets is te machtig.” Toch was ook hier het eten niet perfect en wist de jury minpunten te vinden. “De kaas klont samen en ik vind het vlees ook niet veel bijzonders”, bekritiseert Gino. Net voor het weggaan valt Kevin nog iets op. “Ik zie verschillende stopcontacten. Je kan hier dus gewoon je telefoon opladen tijdens het eten. Handig!” 

Het personeel, die vanaf het eerste moment doorhad dat de jury van De Grote Havenloods Kapsalon Test binnen zat, probeerde nog extra punten te scoren door de afvalbak open te houden. “Ik val wel voor dat soort dingen”, vertelt Bouke. 

Als de jury buiten staat, blikken ze nog even terug op de afgelopen weken. Wat waren ook alweer de min- en pluspunten? “Ze waren alle drie totaal verschillend, maar wel erg lekker. Het wordt nog moeilijk”, concludeert Gino. Has Döner Kebab had vooral goede patat. De enige van de drie met franse friet. Jaffa Shoarma-Grillroom scoorde punten met de originaliteit. Ze serveerde de kapsalon op een bord. Tot slot Bakkerij Afiyet, die verraste de jury vooral met de verschillende groente. Sla, tomaat, komkommer en uienringen. Donderdag wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie mag straks zeggen dat hij of zij de beste Rotterdamse kapsalon van 2012 maakt?

Bron: Weekkrant De Havenloods

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.