Held Vinnie (12) beloond voor redden klasgenootjes

11 augustus 2015 | Categorie: Nieuws
De Hellevoetse Vinnie van Buuren (12) kreeg dinsdag de waarnemend burgemeester Wubbo Tempel op bezoek, omdat hij een echte held is. Op het Kleine Strandje in Hellevoetsluis heeft hij twee klasgenootjes, Roos en Susanne, gered uit het water. “Ik voel me ook een held. De meisjes en al mijn klasgenoten zijn trots op me.”

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – De twee vriendinnen hielden voor de klas hun verjaardag op het strand, omdat beide pas elf zijn geworden. “Ze waren aan het zwemmen en hielden zich vast aan een opblaasbootje”, vertelt Vinnie. Een windvlaag dreef de boot uit hun handen, maar ze konden daar niet staan. Door de sterke stroming konden de meisjes niet naar de kant en gingen telkens kopje onder.

Help! Help! Help!
“Ik hoorde ‘Help! Help! Help!’ en rende meteen naar ze toe.” De held zorgde ervoor dat Roos en Susanne naar de kant kwamen. “Het was nog best moeilijk om ze naar het strand te krijgen.”

Eenmaal aan de kant raakte Susanne bewusteloos. Vinnie haalde direct de ouders van de meisjes, die ook op het strand waren. “Met Roos viel het gelukkig mee. Susanne is naar het ziekenhuis gebracht door haar ouders.” In het ziekenhuis werd onderzocht of ze geen vocht in haar longen had. Dit bleek niet zo te zijn.

Nachtmerrie
De meisjes zijn Vinnie enorm dankbaar. “Ik hoor iedere keer: ‘bedankt bedankt bedankt!’”, vertelt de 12-jarige trots. Toch was hij erg geschrokken van het incident. “In zijn slaap was hij de meisjes nog aan het zoeken”, laat zijn moeder weten.

Met beide meisjes gaat het goed, maar Vinnie betwijfelt of ze nog eens een strandfeestje geven. “Het was verder erg gezellig, maar ik denk dat we dan wat anders gaan doen.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.