Kids for Animals stopt wegens bezuinigingen

2 september 2015 | Categorie: Nieuws

Na 24 jaar valt het doek voor Kids for Animals uit Hellevoetsluis. Wegens bezuinigingen bij de Dierenbescherming moet het clubhuis sluiten en komt er een eind aan het werk van Ineke en Ronald Bot. “We hebben heel veel huilbuien gehad en hebben nog heel wat te verwerken. We hebben er heel onze ziel en zaligheid ingelegd.”

Kevin Spanjerberg

HELLEVOETSLUIS – Het clubhuis sluit deze maand nog de deuren. “Toen we het de kinderen moesten vertellen, moesten ze heel erg huilen”, vertelt Ronald Bot. “Maandelijks kwamen er zo’n tachtig kinderen naar ons clubhuis en we hadden er na de vakantie waarschijnlijk dertig bij gehad.” De dierenbescherming is bezig aan een reorganisatie en wil in plaats van het clubhuis voorlichting gaan geven op scholen.

“Wij hadden heel graag nog een aantal jaar doorgegaan”, laat Ronald Bot weten. “Maar ook door de leeftijd, Ineke is 68, hebben wij niet meer de motivatie om ons in te zetten voor felle acties tegen de bezuinigingen.” Hij is namelijk bang dat ze over een aantal jaar dan alsnog moeten stoppen vanwege de ouderdom. “We moeten ons erbij neerleggen. Het is niet anders.”

Ronald en Ineke verwachten dat het afscheid van de kinderen moeilijk gaat worden. “Dat wordt heel lastig. We deden het met alle liefde. Ik durf te zeggen dat we heel veel kinderen en ook ouders goed hebben voorgelicht”, aldus Ronald. “Als een schoolklas langs kwam werden ze meteen met hun neus op de feiten gedrukt vanwege alle dieren hier.”

Na het afscheid moet het pand waar het clubhuis in zit opgeruimd worden. “Dat is nog een hele klus, want in al die jaren dat we het clubhuis hebben (sinds 2001), is het omgetoverd tot een jungle”, zegt Bot trots. “Ik ga dat samen met Ineke op ons gemak ontmantelen en afscheid nemen van een mooie plek en een geweldige tijd.”

Adopteren
De dieren die in het clubhuis wonen worden ergens anders ondergebracht. “Niets gaat naar het asiel, ieder beest krijgt een goed onderkomen”, laat Ronald Bot weten. “We adopteren zelf ook heel veel dieren. We hebben daar thuis gelukkig de ruimte voor.”

Zo nemen de twee oprichters van de Hellevoetse Kids for Animals onder andere vissen, konijnen, cavia’s en baardagamen (hagedis) mee naar huis. Ook zullen ze voor de zwerfkatten die zich op het terrein begeven, waar ze jaren lang voor hebben gezorgd, een onderkomen zoeken. “Alle beesten gaan we een goed plaatsje geven. Dat is het belangrijkst.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.