Leraar ‘Stoppel’ van Helinium blij verrast met feestje

16 februari 2016 | Categorie: Interviews
Hieperdepiep, hoera! Marco Stoppelenburg, kernteamleider van de mavo op het Helinium in Hellevoetsluis, is vijftig jaar geworden. Leerlingen en oud-leerlingen lieten dat niet aan zich voorbij gaan en zorgden voor een verrassing en een feestje.

HELLEVOETSLUIS – “De derde- en vierdejaars mavo leerlingen hadden van alles voor me gemaakt. Taart, cake, muffins”, somt de jarige kernteamleider en wiskundedocent op. “Mijn kind zit ook in één van die klassen, maar hij had niets gezegd. Het was echt een verrassing.”

In de aula hadden zij een surpriseparty georganiseerd. “Ik ben normaal niet zo van de verrassingen, maar dit vind ik stiekem toch wel leuk.” Na school ging het feestje door. Samen met zijn collega’s ging hij uit eten. In de tussentijd verzamelde allemaal oud-leerlingen zich in de school.

Verbaasd

“Samen met een andere oud-leerling heb ik dit geregeld”, vertelt Chayenne Ceder. Ze studeerde af in 2013, maar besloot om voor Stoppelenburg toch naar school te komen. “Hij is geen typische leraar. Je kan altijd met hem praten en hij kon tegen mijn drama.”

Tientallen oud-leerlingen, uit verschillende examenjaren, stonden klaar om hem te feliciteren. Toen de jarige job binnenkwam, kon je aan zijn gezicht zien dat hij verbaasd was. “Ik had dit niet verwacht. Het is zo leuk om al die oude gezichten weer eens te zien.”

Huilen deed Stoppelenburg niet, maar of die het ook thuis droog heeft gehouden is de vraag. “Het is ontroerend om te zien. Ik was vanmiddag al emotioneel door de leerlingen van de derde en vierde. Dat huilen komt straks nog wel”, verzekerde de 50-jarige leraar.

Jip en Janneke

Danielle Snoek was het langst niet meer op het Helinium geweest. Haar examenjaar was in 2006. “Stoppelenburg was mijn mentor en wiskundedocent. Dankzij hem heb ik voldoendes gehaald voor dat vak”, vertelt ze. “Hij kon alles goed in jip-en-janneketaal uitleggen.”

De oud-leerlingen zijn lovend over hun oud-docent. “Stoppels kamer was mijn lokaal. Ik was niet altijd de makkelijkste en moest dus vaak bij hem zitten”, aldus Mandy den Reijer, examenklas van 2013. “Ik kon altijd goed met hem praten. Ik vertrouwde hem. Hij was ook wel streng, maar wel altijd gezellig.” 

Band

Stoppelenburg kent alle oud-leerlingen nog bij naam. “De deur is altijd open voor oud-leerlingen. Ik behandel ze niet als slechts leerlingen alleen. Ik probeer ook een band met ze op te bouwen.”

De volgende ontmoeting staat alweer klaar. “Bij de volgende vijftig jaar houden we weer een feestje”, grapt de blij verraste docent.

Behalve dat het een feestje was, was het ook meteen een afsluiting van een lange periode. “Ik word vanaf volgend jaar de kernteamleider van de havo”, vertelt Marco Stoppelenburg. “Het wordt weer een nieuwe uitdaging, maar missen ga ik het wel. Ik laat een warm nest achter.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.