Meer dan zeshonderd kaarten voor zieke Kyra

24 december 2015 | Categorie: Nieuws
Kyra (13) uit Hellevoetsluis heeft een auto-immuunziekte, waardoor ze regelmatig te vinden is in het ziekenhuis. Op dit moment ligt ze in het Sophia Kinderziekenhuis voor haar dunne darm die fors ontstoken is. Mogelijk kan ze kerst niet thuis vieren. Oom Jasper wilde haar opvrolijken en roept iedereen op een kaart te sturen naar zijn nichtje.

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS -“We zijn deze actie net begonnen, maar ze heeft nu al honderden kaarten gekregen”, vertelt oom Jasper Piena trots. “Ik had niet verwacht dat ze zoveel kaarten zou krijgen van vreemden.” Kyra is maar wat blij met de kaarten en cadeaus die ze krijgt. “Het zorgt weer voor een lach op haar gezicht en daar doe ik het voor.”

Kyra is net begonnen aan de middelbare school, maar is niet veel aanwezig door haar gezondheid. “Het is heel zwaar voor mijn nichtje, haar zusje en haar ouders”, zegt haar oom. Door de ontsteking aan haar dunne darm lijdt ze ook aan bloedverlies. “Verder mag ze niks eten en drinken waardoor ze al bijna zeven kilo is afgevallen.”

Uit Zweden

Tot de ontsteking over is, moet Kyra in het ziekenhuis blijven. “De artsen hebben besloten om een chemotherapie te starten, want de zware dosissen Prednison werken niet voldoende”, aldus Jasper. “Het is niet de hoge doseringen als bij kankerpatiënten maar het is wel Chemo. Dat is heftig. Vooral voor een meisje van 13 jaar.”

De positieve berichten via Facebook en de kaarten die ze heeft gekregen, zorgen ervoor dat Kyra even met iets anders bezig kan zijn. “Er heeft zelfs een Nederlandse vrouw uit Zweden een kaartje gestuurd en verder zitten er soms ook cadeaus bij. Ik was al blij geweest als tien van mijn vrienden een kaartje hadden gestuurd. Dit zag ik niet aankomen”, vertelt Kyra’s oom trots. “Ik doe dit niet voor mezelf ik doe dit puur voor mijn nichtje.”

Glimlach

Jasper Piena vond het een kleine moeite om deze actie op touw te zetten. “Als ik die glimlach van haar zie weet ik waarvoor ik het heb gedaan. Elk kind dat in het ziekenhuis ligt verdient eigenlijk zoveel kaarten. Zeker rond de feestdagen.”

Inmiddels hangen alle kaarten aan de muur van de kamer waar ze ligt. “Wij genieten samen met Kyra mee van al deze lieve kaarten, cadeaus en gebaren”, laten haar ouders op Facebook weten. “Dit doet haar en ons zo goed, al die heerlijke positieve energie. We dompelen er ons helemaal in onder!”

Een kaartje

Aan de muur van haar ziekenhuiskamer is nog steeds ruimte voor kaartjes. Een kaartje sturen kan naar het Sophia kinderziekenhuis aan de Wijtemaweg 80 in Rotterdam met als postcode 3015 CN, afdeling 2 Noord, t.a.v. Kyra van Rutten. En kijk ook eens op Facebookpagina: Een kaartje voor Kyra.

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.