Meezingen met Danny de Munk en hakken op muziek van 2 Brother on the 4th floor

13 april 2016 | Categorie: Nieuws

 

Rockanje kan zich weer klaarmaken om flink te gaan feesten deze week. Artiesten als Jeroen van der Boom, DJ Paul Elstak en Wolter Kroes zullen optreden tijdens de elfde editie van Rockanje Live.

Kevin Spanjersberg

ROCKANJE – “We hebben er weer ontzettend veel zin in”, vertelt Johan Tjallinks, één van de organisatoren. Vier dagen lang is er genoeg te beleven op het voetbalveld van VV Rockanje.

Er wordt hard gewerkt om alles klaar te maken voor de tentfeesten. “Bij de op- en afbouw helpen een mannetje of vijftien”, laat de organisator weten. “Op de avonden zelf zijn zeker tachtig mensen aan het werk om het allemaal goed te laten verlopen.”

Echt uitkijken naar een artiest doet Tjallinks niet. “Ik ben tevreden als ik bezoekers zie genieten, als ik om mij heen kijk en alleen maar blije mensen zie”, vertelt hij verlangend.

Line-up

Woensdag is een kinderenmiddag. “Kinderen kunnen les krijgen van professionals in onder meer hiphop dansen, stuntsteppen en freerunnen”, aldus Tjallinks. Donderdag is er zoals ieder jaar weer een gezamenlijke barbecue. “Het is altijd gezellig om met elkaar te zijn onder het genot van een hapje en een drankje.”

Op de vrijdag en zaterdag komen de artiesten. “We openen het weekend met een Hollandse avond met optredens van Danny de Munk, Wolter Kroes, coverband Stoot! en Jeroen van der Boom.” De Line-up van de zaterdag is vervolgens weer compleet anders. “Het heet Let’s party en is een 90’s feestje met optredens van 2 brothers on the 4th floor, de coverband The Dirty Daddies en één van de grootste dj’s uit de jaren ‘90: DJ Paul Elstak.”

Bijna uitverkocht

Inmiddels is deze week de elfde editie van Rockanje Live, maar ieder jaar probeert de organisatie nog te verbeteren. “Zo beginnen we dit jaar op de vrijdag vroeger met een grote artiest. Vroeger lieten we daar dan een klein bandje staan, maar we merkte vorig jaar met Nielson dat de tent al vroeg vol stond.”

Ook dit jaar zal het druk zijn. “Voor vrijdag zijn nog wat kaarten, maar de zaterdag is helemaal uitverkocht. Dus dan zullen er sowieso 2.500 bezoekers zijn en ik verwacht dat we dat aantal tijdens de Hollandse avond ook gaan halen.”

“Toen we voor het eerst dit festival hielden, kwamen 700 mensen op het feest af. Het is echt heel leuk om te zien dat Rockanje Live steeds groter wordt”, vertelt Tjallinks trots. “We willen het minstens tot de 25ste editie volhouden, daarna organiseren onze kinderen het hopelijk.”

Dré Hazes

Ondanks dat Rockanje Live 2016 nog moet beginnen, is de organisatie inmiddels alweer bezig met het feest voor volgend jaar. “Dré Hazes junior is zeker een kandidaat”, verklapt Johan Tjallinks. “Hij doet het steeds beter en past zeker op de Hollandse avond van Rockanje Live.”

Kaartjes en meer informatie vind je op www.rockanjelive.nl.

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.