Ouders en buurt in actie voor OBS de Wateringe

16 december 2015 | Categorie: Nieuws
OBS de Wateringe moet blijven. Dat vinden de ouders van de basisschoolkinderen en de inwoners van de Bloemenbuurt waar de school nu staat. De gemeente wil de school verhuizen, omdat ze in Hellevoetsluis nog maar vier cluster willen hebben. In de plannen staat dat de Wateringe zal verhuizen naar de Sportlaan.

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – De reden van de verhuizing zijn de dalende leerlingenaantallen. “De Wateringe en de Montessorischool zijn een fusie aangegaan”, laat de gemeente Hellevoetsluis weten. “In overeenstemming met de andere schoolbesturen en de Kinderkoepel is de keuze gemaakt om intensief samen te werken in een Integraal Kindcentrum.”

De ouders pikken het niet en zijn een Facebookpagina gestart om actie te voeren voor het behoud van de school. “Het actiecomité roept alle ouders en buurtbewoners op om donderdag om 16.30 uur bij OBS de Wateringe de kinderen een prettig Kerstdiner toe te wensen waarvan zij even later op school gaan genieten”, laat de actiegroep weten. “We willen hiermee laten zien hoe belangrijk deze school is voor de buurt.”

Actie

Ook raadscommissielid van de PvdA, Daan Dankaart, zet zich in voor het behoud van de school. “Dat er minder basisscholen komen in Hellevoetsluis vinden we logisch, maar er moet in elke buurt wel een school zijn”, aldus Dankaart. “De bedoeling is dat de Wateringe verhuist naar de Sportlaan. Dat is 1,5 kilometer verder. Dat kan toch niet.” De PvdA’er vindt de afstand van de buurt naar de school te groot voor basisschoolkinderen. “Bovendien moeten ze langs de drukke Rijksstraatweg.” De gemeente heeft al laten weten daarvoor klaar-overs te willen inzetten.

De angst van veel buurtbewoners is volgens Dankaart dat sfeer verdwijnt. “Ze willen niet dat het doods wordt. Er zijn weinig ontmoetingsplekken in de buurt en er is verder niet heel veel te beleven. Als de school verdwijnt zal er ook veel levendigheid uit de buurt vertrekken.”

Op dit moment is het raadscommissielid met de griffier aan het uitzoeken wanneer dit wordt besproken in de gemeenteraad. “Ik ga ervanuit dat dit in het eerste kwartaal van volgend jaar zal zijn. In de tussentijd gaan we gewoon door met actievoeren.” Behalve de actie van donderdag is het ook de bedoeling dat er een handtekeningenactie wordt gehouden. “We willen laten zien dat buurtbewoners en ouders de school niet weg willen hebben.”

Ouders

De gemeente betreurt de commotie die is ontstaan. “Het is uitermate belangrijk dat ouders in dit proces nauwkeurig worden betrokken. PRIMOvpr, het schoolbestuur van de Wateringe, heeft hiertoe reeds stappen gezet.” De onderwijsgroep, waar 21 bassischolen onder vallen uit de regio, laat in een reactie weten de verhuizing niet erg te vinden en verder ook niets aan de plannen te kunnen doen.

“We hebben daar niets in te zeggen. Wij gaan alleen over de inhoud van het lesprogramma en niet over de locatie van een school. Dat is aan de gemeente”, vertelt Wim de Kam, bestuursvoorzitter. De Kam vindt de verhuizing dan ook niet erg. “Het concept van de school blijft hetzelfde. Bovendien moet de huidige locatie verbeterd worden als er geen verhuizing komt.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.