Over

Van je passie je beroep maken. Dat is wat velen dromen, maar
wat Kevin Spanjersberg ook echt heeft gedaan. Hij is een echte nieuwsjunk.

"Ik heb echt van mijn passie mijn beroep gemaakt." Al sinds de basisschool is Kevin bezig met journalistiek. In plaats van kinderprogramma's kijkt hij als klein jongetje naar het "grote mensen journaal".

Op zijn veertiende besluit hij in actie te komen. Hij gaat aan de slag bij de lokale omroep van Voorne-Putten. Begint bij de radio, maar als ze vervolgens ook televisie gaan maken is hij al snel verkocht. "Voor mijn eerste tv-item ooit mocht ik prinses Irene interviewen. Mooi begin lijkt me."

Ook maakt hij bij die lokale omroep de film 'Sinterklaas en de gemene barones'. Hierbij is hij regie-assistent en acteur. "We hebben met een club vrienden een film van een uur gemaakt over het stelen van het paard van de goedheiligman. Te gek dat het inmiddels duizenden keren is bekeken."

Studie

Omdat hij in plaats van zijn huiswerk interviews doet, haalt hij de havo niet. "Dat was een enorme teleurstelling." Hij geeft echter niet op en doet de opleiding Redactioneel Medewerker op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Wat een mix is van journalistiek en communicatie.

Hierbij komt hij in contact met interessante mensen en schrijft hij mee aan het boek 'Creatieve Helden'.

Na een stage van acht maanden mag hij blijven bij de regionale omroep RTV Rijnmond. Niet veel later gaat hij aan de slag als videojournalist bij NU.nl.

'Ik heb echt van mijn passie mijn beroep gemaakt'

Inmiddels werkt Kevin al jaren bij het tv-programma Hart van Nederland op SBS6. "Ik zit daar helemaal op mijn plek. Ik mag daar echt van alles doen." Online-, tv-redacteur, editor, verslaggever, alles heeft Kevin wel gedaan.

Zijn grootste passie is en blijft verslaggeving. Zie hieronder een kleine greep van wat Kevin allemaal doet.