Van havenwerker tot titelkandidaat Miss Beauty of the Netherlands

30 september 2015 | Categorie: Interviews

 

Het is voor het eerst dat ze deelneemt aan een miss verkiezing en meteen staat de 20-jarige Elize de Jong uit Rockanje al op 4 oktober in de finale van Miss Beauty of the Netherlands. Ze is in de finale terecht gekomen doordat ze de provinciale verkiezing van Zuid-Holland won. “Ik had het zo niet verwacht. Dit kwam echt heel onverwachts.”

Kevin Spanjersberg

ROCKANJE – Ze deed mee voor de ervaring en ging niet uit van de winst tijdens de verkiezing voor Miss Beauty of Zuid-Holland. “Er waren zoveel knappe meisjes. Het klinkt misschien stom, maar ik had niet verwacht dat ik daarbij hoorde”, vertelt de miss verbaasd. Toch mag zij zich Miss Beauty of Zuid Holland 2015 noemen en nu ze die titel heeft, wil ze meer. “Ik heb geproefd aan de overwinning. Nu wil ik de Nederlandse finale winnen ook. Of in ieder geval bij de top drie terecht komen.”

De reden dat Elize niet had verwacht dat ze in deze finale zou staan, was omdat ze in het dagelijks leven veel minder met haar uiterlijk bezig is. “Ik werk in de haven. Daar draag ik een dikke oranje jas, een helm en veiligheidsschoenen. Niet zo heel vrouwelijk en een totaal andere wereld.”

De winnaar van de finale mag Nederland vertegenwoordigen in Polen. “Het lijkt me super om daar te staan namens Nederland.” Behalve een vakjury die punten geeft, heeft het publiek ook een belangrijke rol. “Stemmen kan tot 4 oktober door een sms te sturen naar 3010 met als tekst ‘Poll Beauty Elize’ (kosten 1,10 euro). Die stemmen tellen voor tien procent mee in de eindstand.”

Hard werken
Het is volgens Elize niet niks om mee te doen aan een miss verkiezing. “Het is hard werken. Vorige week zijn we een midweekje weg geweest en kregen we de hele dag trainingen”, legt ze uit. Soms duurde de trainingen tot 02.00 uur in de nacht. “Ik ben nu dan ook wel een beetje schor en moe, maar op 4 oktober sta ik er helemaal.”

Catwalk
Tijdens de bootcamp kreeg ze onder meer lessen hoe ze moest lopen over een catwalk en hoe ze haar uitstraling meer kan laten zien. Tijdens de finale wordt ze door vrienden en familie aangemoedigd in het publiek. “Er is volgens mij één andere miss die meer publiek meeneemt dan ik”, laat Miss Beauty of Zuid Holland weten. “Ik ben er klaar voor en heb er heel veel zin in. Laat het maar snel 4 oktober zijn!”

Goed doel
Behalve dat ze mooi moet zijn tijdens de finale tellen nog meer factoren mee voor de overwinning. “Mijn moeder dacht dat het een vleeskeuring was, maar dat is echt niet zo”, vindt Elize. Zo krijgt ze bijvoorbeeld ook punten als ze zich inzet voor een goed doel.

Bron: Hellevoetse Post/Brielsche Courant

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.