‘Vroeger ging ik altijd uit in Ojee en was Stoomketel mijn stamkroeg’

13 april 2016 | Categorie: Interviews

 

“Hellevoetsluis was vroeger een dorp en is in al die jaren steeds groter geworden, maar ze zijn vergeten mee te groeien.” Mirjam Clement helpt regelmatig mee met het organiseren van activiteiten voor kinderen in Hellevoetsluis en is bovenal moeder van haar twee dochters. Verder mag ze zich ook tot en met eind april Hellevoeter van de maand noemen.

Kevin Spanjersberg

Waar stond je wiegje?

“Ik ben geboren in Vlaardingen, in het Holy Ziekenhuis, en op mijn vijfde verhuist naar Hellevoetsluis. Het grappige was dat ik hier jaren lang dokter Rosendaal als huisarts heb gehad. Hij heeft stage gelopen in het ziekenhuis in Vlaardingen en ik was voor hem als arts het eerste kind die hij op de wereld heeft gezet.”

Ben je een echte Hellevoeter?

“Zeker. Ik weet niet zo goed wat een echte Hellevoeter is, maar ik ken alle plekjes. Ik woon hier al bijna heel mijn leven. Ik ging uit in Ojee, waar nu de Mach zit, en mijn stamkroeg was Stoomketel in de Kerkstraat.”

Ben je trots op Hellevoetsluis?

“Nou nee, niet meer. Vroeger vond ik het hier veel leuker. Je had dus Ojee, Stoomketel (hardrockcafés) en Bomvrij (punkbunker). Nu heb je geen van drie meer. Dat vind ik zonde. Er is veel te doen voor kleine kinderen en voor ouderen, maar er is hier gewoon een groep die vergeten wordt en dat zijn de jongeren. Je hebt wel de Kerkstraat, maar dat vind ook niet iedereen leuk.”

Waar kijk je als Hellevoeter het meest naar uit?

“Wallenpop en de Vestingdagen zijn toch wel de hoogtepunten van het jaar hier. Alhoewel de Vestingdagen lang niet meer zo leuk zijn als vroeger. Dat krijg je denk ik nooit meer terug. Terwijl Wallenpop juist steeds leuker wordt.”

Wat is het mooiste plekje?

“De wallen in de vesting. Het is zo authentiek en het is fijn om er te lopen. Het is misschien niet het prachtigste plekje, maar daar zie en proef je de geschiedenis van Hellevoetsluis. Dat vind ik mooi en de zonsondergang is geweldig als je op een bunker zit.

Wat zou er beter kunnen?

“Zorg dat er meer te doen is. Vroeger was Hellevoet een stuk bruisender. Veel mensen zeggen dat de gemeente vooral bezig is met toerisme, maar ik vind juist dat ze te weinig doen. Het is niet aantrekkelijk voor zeilers om hierheen te gaan. Ze kunnen op zondag niet eens een pak koffie in de vesting halen. Vroeger stond de markt ook in de vesting. Ik ging daar graag met mijn moeder naartoe, daar was veel meer sfeer.”

Waar ben je nu mee bezig?

“Vooral met werk en mijn kinderen. Ook help ik veel en graag op basisschool De Kring waar Nina (9), mijn jongste dochter, op zit. Verder help ik ook bij de Frizz kinderfeesten van dansschool Ri-Jo en help ik zo hier en daar bij andere evenementen.”

Denk je dat je kinderen in Hellevoet willen blijven wonen?

“Nee mijn oudste dochter, Nikki (14), gaat denk ik zodra ze de kans krijgt weg uit Hellevoet. Ze heeft dankzij social media veel vrienden door heel Nederland zitten. Ik denk dat zij naar de grote stad gaat en wat Nina gaat doen weet ik het nog niet zo goed. Daar is ze nog te jong voor.”

Zou je Hellevoetsluis ooit kunnen verlaten?

“Ik en mijn vriend Maarten hebben een grote droom. Als we oud en grijs zijn willen we in een vrijstaand huis of een boerderijtje in Brabant gaan wonen. Dat lijkt ons heerlijk. De grootste reden dat ik hier wil blijven is omdat mijn moeder hier woont. Als zij hier niet woonde was ik misschien al weg.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.