‘Wallenpop is terug en sterker dan ooit’

4 augustus 2015 | Categorie: Nieuws

wallenpop_2015-02-17_0949

Na een jaar afwezigheid is zaterdag Wallenpop terug van weggeweest. Met grote namen als Jett Rebel, DeWolff en Transmitter komen ze sterk terug. “De line-up is in onze ogen sterker dan ooit. We hebben er allemaal enorm veel zin in!”

Kevin Spanjersberg

HELLEVOETSLUIS – “Deze editie voelt erg speciaal. We hebben hier erg lang naar uitgekeken”, laat Naomi de Bruin, één van de organisatoren van Wallenpop, weten. Vorig jaar kon het niet doorgaan, omdat er werkzaamheden waren aan de wallen waar het festival wordt gehouden. “Dat was jammer, maar we wisten dat er dit jaar gewoon weer een Wallenpop zou zijn.”

De voorbereidingen voor zaterdag zijn in volle gang. “We hebben zelfs vrij genomen van ons dagelijks werk om aan de slag te kunnen gaan voor het festival”, vertelt De Bruin. Zo moet het podium opgebouwd worden en de vrijwilligers gebrieft. “In totaal helpen er 75 vrijwilligers mee om dit evenement tot een succes te maken.”

Een verschil tussen 2013 en 2015 is dat er strenger wordt gecontroleerd voordat je het terrein op mag. “Het is allemaal voor de veiligheid. Zo mag er geen glaswerk en blik mee naar binnen”, aldus de organisatie. “Maar als je een flesje water heb, hoef je dat natuurlijk niet weg te gooien.”

Verder zal er maar één podium zijn. “Dat is een bewuste keuze. Deze is veel groter dan die we normaal hadden en het is voor ons gewoon beter te behappen. We hoeven nu niet meer van het ene podium naar het andere te rennen, zonder pauzes.”

Verder staat de headliner van het festival al om 15.00 uur op de bühne. “Ook dat is een bewuste keuze. We hopen met Jett Rebel dat het ’s middags net zo druk wordt als in de avond”, legt De Bruin uit. Wat het aantal mensen is dat op het terrein mag zijn is nog niet duidelijk. “Daar zijn we meebezig, maar als het te druk is, is het best mogelijk dat je aan de ingang moet wachten tot er mensen naar buiten komen.”

Behalve dansen bij het hoofdpodium is er nog meer te beleven op het gratis festival. “Er komt onder meer een kinderdorp en in het theatercafé van de Twee Hondjes is er een acoustic stage van de Hellevoetse Youri Lentjes.” Daar zullen onder meer Gerson en Kira Dekker van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter optreden.

Het evenement is van 12.00 tot 00.00 uur en vindt plaats bij het voormalig Bomvrij achter Theater Twee Hondjes die te vinden is aan de Opzoomerlaan in Hellevoetsluis. “We hopen dat we nog jaren door kunnen gaan met Wallenpop. We zijn dit jaar in ieder geval weer terug en sterker dan ooit!”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.