‘Wil geen angst zaaien, maar we weten niet wie er binnenkomt’

23 september 2015 | Categorie: Interviews
Tweede Kamerlid Louis Bontes en inwoner van Hellevoetsluis vindt dat er in zijn gemeente beter geen vluchtelingen op kunnen worden gevangen. “Dat brengt vast problemen met zich mee.”

Kevin Spanjersberg
HELLEVOETSLUIS – Volgens Bontes is het terecht dat mensen bezorgd zijn. “Ik wil geen angst zaaien, maar we weten niet wie er binnenkomt. Al is maar drie of vijf procent uit op geweld dan hebben we een probleem. Het volk wordt gepiepeld, dit willen ze niet.”

Watjes
Voormalig PVV’er Bontes werkte vroeger bij de politie en heeft naar eigen zeggen te vaak problemen gezien bij het asielzoekerscentrum aan de Fazantenlaan en de asielzoekersboot aan de Koopvaardijhaven van Hellevoetsluis. “Vooral bij de boot was veel overlast. Er waren dagelijks incidenten.”

De politicus vindt Nederlanders soft die acties op touw zetten voor kindvluchtelingen, zoals een inzameling van knuffels en speelgoed. “Er zijn bijna geen kinderen. Het zijn zo goed als allemaal volwassen mannen. Het is een zielige vertoning die knuffelacties. We lijken wel een watjesmaatschappij.

Probleem
Het liefst ziet Louis Bontes net als de PVV de grenzen sluiten. “Volgens de Dublin-verordening is het land van eerste aankomst verantwoordelijk voor vluchtelingen”, aldus Bontes. “Natuurlijk moeten we iets doen aan het probleem. De kampen in Turkije en Libië moeten beter. Er moet onderwijs mogelijk worden en er moet genoeg eten en drinken zijn.” Verder vindt hij dat Islamitische Staat verslagen moet worden. “Dat kost tijd, maar het is de enige oplossing om dit probleem te stoppen.”

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.